Misja Spółki
Naszą misją jest produkcja i dostarczanie wyrobów spełniających potrzeby i oczekiwania naszych Klientów. Zadowolony i usatysfakcjonowany Klient jest kluczową wartością w strategii Firmy oraz gwarancją jej rozwoju i osiągania sukcesów.
Tworzymy dobre środowisko pracy w którym nasi pracownicy stanowią najważniejszy zasób Spółki, utożsamiają się z nią i uczestniczą w ciągłym doskonaleniu Systemów Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwa Żywności.
.
Polityka jakości
W naszej Spółce powstało jedno z najlepiej wyposażonych laboratoriów w Polsce, umożliwiające przeprowadzanie dogłębnych analiz parametrów jakościowych zarówno pszenicy jak i mąki.
Wszystkie inwestycje, komplementarne względem siebie, stanowiły ciąg technologiczny dający gwarancję produkcji o najwyższych wymaganiach jakościowych. Rezultatem implementacji nowoczesnej techniki i technologii i doskonałego produktu są wyróżnienia mąki pszennej na Międzynarodowych Targach Zdrowego Życia i Żywności ECOLIFE. Efektem tak rygorystycznego pod względem jakości procesu technologicznego było uzyskanie Znaku Jakości Q na mąkę tortową, przyznawanego przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji już w 1999 roku i utrzymywanie znaku w kolejnych latach. Znak ten otrzymała także mąka Królowa Kuchni.
Wszystkie inwestycje, komplementarne względem siebie, stanowiły ciąg technologiczny dający gwarancję produkcji o najwyższych wymaganiach jakościowych. Rezultatem implementacji nowoczesnej techniki i technologii i doskonałego produktu są wyróżnienia mąki pszennej na Międzynarodowych Targach Zdrowego Życia i Żywności ECOLIFE. Efektem tak rygorystycznego pod względem jakości procesu technologicznego było uzyskanie Znaku Jakości Q na mąkę tortową, przyznawanego przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji już w 1999 roku i utrzymywanie znaku w kolejnych latach. Znak ten otrzymała także mąka Królowa Kuchni.
Ostatnim potwierdzeniem permanentnego utrzymywania reżimu jakościowego było uzyskanie Certyfikatu Systemu Jakości ISO (już w 2000 roku). W roku 2003 wdrożyliśmy Zintegrowany System Zarządzania Jakością obejmujący ISO (w oparciu o EN ISO 9001:2000) oraz HACCP (w oparciu o Codex Alimentarius). W wyniku dalszej intensywnej pracy całego zespołu PZZ- towskiego wypracowano możliwość posiadania prestiżowego Certyfikatu IFS, który Spółka otrzymała w lutym 2010 roku.
Oświadczenie o posiadaniu statusu dużego przedsiębiorcy
Polskie Zakłady Zbożowe „PZZ” w Krakowie spółka Akcyjna z siedzibą w Krakowie,
ul. Ładna 25, 31-444 Kraków wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieście, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000092108,
NIP: 675-000-00-59, REGON 350802866 oświadcza, że posiada status dużego przedsiębiorcy
- w rozumieniu ustawy z dnia 8 marca 2013r. o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych (t.j. Dz.U., z 2022 r. poz. 2414.)
Mąki piekarnicze
Naszym priorytetem jest wytwarzanie produktów spełniających najwyższe standardy jakościowe w oparciu o uzyskane certyfikaty.
Klientom oferujemy wysokiej jakości mąki pszenne piekarnicze, wytwarzane ze specjalnie wyselekcjonowanej pszenicy, charakteryzującej się najlepszymi parametrami. Nasza solidność i terminowość dostaw jest powszechnie znana na rynku.
Produkujemy następujące typy mąki pszennej:
typ 450, 480, 500, 550, 650, 750, 850, 1050.
W naszej ofercie znajdują się także:
- mąki pszenne z pełnego przemiału typ 1850 oraz 2000,
- mąki żytnie typ 580,720,1400,2000.
W zależności od wymagań Naszych Odbiorców, mąkę pakujemy w worki 25 lub 50 kg.
Mąkę także możemy dostarczyć na paletach bądź luzem transportem specjalistycznym.
Klientom oferujemy wysokiej jakości mąki pszenne piekarnicze, wytwarzane ze specjalnie wyselekcjonowanej pszenicy, charakteryzującej się najlepszymi parametrami. Nasza solidność i terminowość dostaw jest powszechnie znana na rynku.
Produkujemy następujące typy mąki pszennej:
typ 450, 480, 500, 550, 650, 750, 850, 1050.
W naszej ofercie znajdują się także:
- mąki pszenne z pełnego przemiału typ 1850 oraz 2000,
- mąki żytnie typ 580,720,1400,2000.
W zależności od wymagań Naszych Odbiorców, mąkę pakujemy w worki 25 lub 50 kg.
Mąkę także możemy dostarczyć na paletach bądź luzem transportem specjalistycznym.
Tradycje młynarskie naszej Firmy sięgają lat przedwojennych, niemniej jednak dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa rozpoczął się wraz z utworzeniem Spółki Akcyjnej.
W wyniku komercjalizacji przedsiębiorstw państwowych 3 kwietnia 1995 roku na bazie Okręgowego Przedsiębiorstwa Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego powstały Polskie Zakłady Zbożowe „PZZ” w Krakowie S.A.. Rozpoczęła się nowa era funkcjonowania Firmy, która trwa po dzień dzisiejszy.
W latach 1996 oraz 2007 powstały dwie nowoczesne linie produkcyjne o wydajności przemiałowej odpowiednio 300 i 200 ton na dobę. W obu przypadkach zainstalowano urządzenia niemieckiej firmy Bühler. Wybudowaliśmy zbiorniki do przechowywania zboża. Ustawicznie inwestujemy w nowoczesne maszyny i urządzenia.
W wyniku komercjalizacji przedsiębiorstw państwowych 3 kwietnia 1995 roku na bazie Okręgowego Przedsiębiorstwa Przemysłu Zbożowo-Młynarskiego powstały Polskie Zakłady Zbożowe „PZZ” w Krakowie S.A.. Rozpoczęła się nowa era funkcjonowania Firmy, która trwa po dzień dzisiejszy.
W latach 1996 oraz 2007 powstały dwie nowoczesne linie produkcyjne o wydajności przemiałowej odpowiednio 300 i 200 ton na dobę. W obu przypadkach zainstalowano urządzenia niemieckiej firmy Bühler. Wybudowaliśmy zbiorniki do przechowywania zboża. Ustawicznie inwestujemy w nowoczesne maszyny i urządzenia.